Love is the beauty of the soul.

Godkväll..

Idag så var jag och Tim in till stan och fikade med mamma medanst tobe var kvar hemma. Böt ett par byxor som jag köpte igår så det vart 2 tunikor och 1 par örhängen istället. Nu så ska jag strax krypa ner under en filt och kolla på idol och ha lite bebis mys<3<3

hörs imorgon igen !!


Love is the beauty of the soul.

Pengarna kom idag, äntligen!!

Idag så var ju som sagt BVC hit och det gick bra. Prinsen hade gått upp i vikt och väger nu 3170 så det känns skönt att det går uppåt och inte neråt. Så nu sitter Tobias och Peter och kollar på film medanst jag kikar runt lite på internet och lite bloggar. Imorgon blir det en sväng in till stan för att sätta in pengarna på kontot eftersom att jag får dom på en avi nu. Men har skickat in papper nu så att dom ska komma in på kontot i fortsättningen..


Här kommer en mamma dagens:


Love is the beauty of the soul.

Godförmiddag!!

Idag så kommer BVC hit på en liten kontroll som dom brukar göra, och sen ikväll så kommer Farfar ( tobias pappa) och hälsar på :).

Medanst jag sitter och väntar på att posten ska komma. Jag har nämligen inte fått mina havandeskaps pengar för den här månaden än. Jag ringde försäkringskassan igår och dom sa att pengarna inte fanns kvar hos dom och att dom bör komma igår eller idag, så det är posten som är sena med dom och jag hoppas att dom kommer idag och att dom inte är bortslarvade för jag har ju räkningar som måste betalas.. Att det alltid ska vara nått krongel med försäkringskassan eller posten!!


Love is the beauty of the soul.

Då var det söndag..
Idag så har vi bara varit hemma och tagit det lugnt hela dagen. Jag och tim kollade på Sex and the city 2 och tobias var ute och tvättade bilen och sen klippte han gräset. Tänkte snart hoppa in i duschen och kanske att man badar lilleman sen också :)


Här kommer lite bilder som jag lovade på en del av köket.


Love is the beauty of the soul.

Nu har vi precis ätit här hemma och tobias och tim sitter nu och kollar på film, medanst jag kikar runt lite på nätet. Idag så har vi haft fullt hus här hemma. Mamma, Pappa, Syster + 4 barn, Syster & Man + 5 barn, eftersom att jag fyllde år förra lördagen men då låg vi ju på BB så då tog vi det den här helgen istället, och det gick så bra så!

Så ikväll blir det lite lördagsmys med tända ljus och chips till någon film kanske.

Lillprinsen vart helt slut av han ha främmande, trotts att han sov hela tiden då med ;)


Love is the beauty of the soul.

Gud va fort tiden går. Idag är det en vecka sen man hade värkar. Ungefär vid den här tiden så kom vi in på förlossningen på inskrivningen och värkarna blev kraftigare och kraftigare. Jag var nästan helt säker på att dom skulle skicka hem mig igen, men så blev det inte.

Idag så ska iallafall jag och Tim åka in till stan och handla lite. Vi ska fira min födelsedag imorgon nämligen. Eftersom att jag låg på BB på min födelsedag. Så vi åker in och fixar det medanst Tobias är kvar hemma och städar lite på gården och kanske monterar upp köksbordet kan man ju hoppas på :).

Mina fina pojkar <3


Love is the beauty of the soul.

Nu är vi hemkomna ifrån stan. Var köksbordet och badbalja åt Tim. Kan visa bild sen på bordet men det är inte monterat ännu så det blir lite senare. Ska kika runt lite på internet nu och sen så blir det lite bebis mys!!


Vårat lilla hjärtegryn<3<3


Love is the beauty of the soul.

Godmorgon!
Nu ligger mina älsklingar och sover i sängen medanst jag är uppe och ska försöka att få tag i försäkringskassan. Eftersom att jag har haft havadeskap och nu har fått tidigare så måste jag avbryta den och sen planera föräldrapenning, ja det är mycket man måste hålla reda på nu.

Inatt så sov Tim i sin säng hela natten och han är så himla duktig för att vara så liten tycker jag, han grinar inte mycket och när man är hungrig så grymtar han till lite och smackar med munnen. Sötnosen min <3

Idag så ska vi åka in en sväng till Ikea och köpa ett nytt köksbord och stolar som vi har spanat in.

Här är lite grejjer som Tim fick av Mormor igår.
Älskar Barbapapa!!

En handduk, Body, byxor, strumpor & vantar.


Love is the beauty of the soul.

Idag så var vi in till sjukhuset för en extra koll eftersom att Tim var lite gul. Så dom fick ta lite blodprovet och det ser så himla hemskt ut när dom sticker nålen i den lilla handen :(. Men det gick bra iallafall.  Sen så åkte vi till barnenshus och köpte en bröstpump, då jag vill pumpa ur i stället för då ser man att han värkligen får i sig mjölk och jag tycker att det är lättare då Tobias också kan hjälpa till och mata ifall man har fullt upp.

Sen så åkte vi förbi mamma i storvreta och stannade på fika och mat. Nu ligger älsklingen och sover i sin säng och jag ska kika lite på tv sen ska jag också gå och lägga mig..

Hörs imorgon.
God natt!

Love is the beauty of the soul.

Jajamensan, nu var våran lilla prins ute. 3 och en halv vecka förtidig, han hade lite bråttom att komma ut innan mamma fyllde år, och vilken födelsedagspresent. Det finns nog inge bättre man kan få.

Det började med att det kom lite vatten när jag skulle gå upp på toaletten vid kl 8 ca, men det var så lite så jag tänkte inte så mycket på det och gick och la mig igen. Sen så när jag gick upp andra gången så var det mycket mera som kom så då tänkte jag att det är nog vattnet som har gått så då ringde jag till tobias som fick komma hem. Sen ringde jag förlossningen och sa att vi var på väg in. Kl 10 ungefär var vi inne, och jag var helt säker på att dom skulle skicka hem oss igen men jag tyckte att värkarna bara vart starkare och starkare så vi åkte in iallafall. När vi kom in så var jag öppen 4-5 cm. Så då fick vi åka in på ett förlossningsrum och börja andas lustgas och sen så gick det ganska så fort ändå tycker jag. kl 15.02 föddes våran lilla prins.

Vi fick stanna kvar i 4 dagar tråkigt nog men huvudsaken är att han mår bra. Först var blodsockret lite lågt så då fick vi vara kvar och han gick ner lite i vikt, men sen så gick blodsockret upp igen och vikten med. Men då tyckte dom att han var lite gul så då skulle dom kolla upp det med men nu är allt bra och han mår bra.

Tim Loke Pettersson/Jansson
3060 g vid födsel 46 cm lång.


Love is the beauty of the soul.

Idag så var jag in en sväng till stan för att se om det fanns något fint som man kunde köpa och ha på sig på lördag eftersom att jag fyller år då :) Men jag hittade inget. Det känns inte så kul att köpa kläder nu heller när det inte är så lång tid kvar så jag väntar nog med det tills efteråt då det är mycket roligare och man kan ha lite mer saker. Men det vart iallafall 2 st ljuslycktor som jag ska ha i köket tänkte jag och sen lite mat. Det blir hemlagad pizza idag nämligen.

Dagens låt: Volbeat - I only wanna be with you.


Love is the beauty of the soul.

Blir en liten sen bloggning idag. Har bara varit hemma idag och tagit det lugnt, kändes som att det behövdes då man har varit i farten och målat flera dagar i streck och forit upp och ner på stolar så. Ny tv kom tobias hem med idag också så man ska väl ta och inviga den nu eftersom att vi har varit hos Peter nästan hela kvällen och fikat.


Går även in i v.37 idag.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Love is the beauty of the soul.

Nu funkar det äntligen att föra över bilder och så från mobilen till datan. Det har inte funkat på ett tag nu så det har inte blivit så mycket bilder men nu så är det igång igen..

Tänkte att jag skulle ta och byta gardiner och överkasst i sovrummet idag så det blir lite höstfint och mysigt.

Hörs senare igen..



Love is the beauty of the soul.

Nu funkar internet igen. Det fungerade nämligen inte igår så då vart det ingen bloggning. Nu så är vi äntligen klara med målningen här hemma. Målat väggarna i köket och köksluckorna vita, så nu är dt bara golvet kvar som ska läggas. Sen så är det de roliga små piffet kvar :)

Lilleman har börjar ligga mot mina revben när jag sitter ner och det är inte så skönt kan jag lova. Men det är inte heller så långt kvar nu så det är väl bara att stå ut. 4 veckor kvar, sen så får vi våran lilla prins.. Vi längtar så efter dig!!


Love is the beauty of the soul.

Idag så har jag och Tobias varit förlovade i 1 år :). Tänk vad tiden går fort. Här om dan så slog det mig att den 12 december vart vi tillsammans, 12 september förlovade vi oss och så ska vi ha barn den 12 oktober, kanske att siffran 12 är vårat tur nummer :). Vi var iallafall in till stan idag och åt på Alexander, lite grekisk mat. Sovolaki och toast skagen som förrätt, mums..

Nu så ska vi titta lite på tv och mysa lite.

Hörs imorgon igen ..


Love is the beauty of the soul.

Här ligger man inte på lat sidan inte. Först så var vi iväg en sväng till knutby och grattade syster. Sen så åkte vi hem och jag började spackla och måla i köket och tobbe rensade i garaget. Så det känns i mina lår nu då man har sprungit upp och ner på en stege men det blir bra resultat iaf, ljust och fint. Vitt ser alltid fräsht ut. Så nu har vi Peter på besök, tobbe står och steker hamburgare och jag ska äta majskolv. Sen blir det nog en film, för jag vet någon som kommer sova gott inatt ;)


Love is the beauty of the soul.

Nyduschad och fräsh! Nu ska jag mysa lite i soffan med the och glass med denna fina kille.. Love you!


Love is the beauty of the soul.

Idag så var vi på föräldrakurs igen. Vi pratade lite om smärta/smärtlindring & amning. Men det känns bra alltihop jag är inte så speciellt orolig över någonting som jag känner just nu, jag tar det som det kommer helt enkelt.


Sen tänkte jag passa på att säga Grattis till min storesyster som fyller år idag, Hipp hipp hurra hurra!!!
På lördag kommer vi och grattar dig :)


Love is the beauty of the soul.

Jag kunde inte hålla mig längre, idag åkte höst/vinter gardinerna upp i vardagsrummet och så böt jag duk på bordet och lite små piff. Är super nöjd med resultatet faktiskt. Ska tända lite lampor och så satt det är fint tills älsklingen kommer hem.

Idag så går jag in i v.36
Man känner att magen är stor nu, det är jobbigare att ta sig upp från soffan och sängen och sammandragningarna kommer väldigt ofta nu. Börjar känna att det svullnar lite i händerna nu också men jag kan fortfarande ha mina ringar.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.



Love is the beauty of the soul.

Idag var jag ju som sagt hos barnmorskan. Allt var bra idag med och magen hade växt yttligare 2 cm, sist jag var där så va den 32 cm och nu var den 34 cm & hjärtat tickade på så fint så.. Jag har börjat få väldigt mycket sammandragningar nu och ömheter i bäckenet har kommit tillbaka lite, men jag ska låna en bäckenbälte av syster så får vi se om det känns bättre.

Idag blir det premiär av Idol kl 8 och tills dess kanske man ska ta och rensa lite här hemma eller om man fastnar framför tv:n det visar sig ;).


Love is the beauty of the soul.

Full fart hela dagen.
Började med att jag åkte in till Ikea med mamma. Köpte en tavla som vi ska ha i köket och en ny duk till vardagsrums bordet. Sen så åkte jag hem lagade kyckling och färskpasta med världens godaste sås. Sen så har jag dammsugit och torkat golven. Jag börjar bli lite sugen på att göra lite höstfint här hemma nu. Byta gardiner och lite små mys men kanske väntar en litet tag till, det visar sig.

Imorgon är det barnmorskan som gäller :)

Nu ska jag äntligen sätta mig ner i soffan och vila fötterna.


Jag vill ha långt hår så jag kan klippa lugg igen ......


Love is the beauty of the soul.

Nu har vi äntligen vrålåket här hemma. Har provat och kört & fälla ihop och sådär och det funkar alldeles utmärkt. Nu har vi allting som behövs hemma och det känns så skönt, slipper man vara orolig ifall att man skulle få tidigare och man inte har grejjerna hemma.

Köpte även en Sodastream idag också har kollat på en sån länge och idag så fick den följa med oss hem, så skönt och slippa alla tomfalskor. Sen vart det middag på Mc donalds och sällskap hade vi med oss också utav Peter.

Så nu sitter jag här med en ansiktsmask och ska snart hoppa in i duschen.

Här kommer lite bilder på vagnen.


Love is the beauty of the soul.

Har haft sammandragningar till och från idag. Magen är alldeles stenhård och det känns nästan som om att den ska spricka när man går :P.

Nu tänkte jag fixa lite lördagsmys och sen blir det dansfeber och kanske någon film eller om det finns något bra på tv:n, det visar sig. Imorgon ska vi iallafall hämta hem vagnen, äntligen!

Love is the beauty of the soul.

Vart inget bloggande igår. Men på morgonen så var jag & Tobias på föräldrakurs inne i stan, och det gick bra. Man fick ställa lite frågor om det var nått man undra och sen fick vi se en film. Men jag känner ingen rädsla alls för förlossningen faktiskt. Jag tar det som det kommer helt enkelt. Sen var vi in en snabbis till ikea och sen så åkte vi hem och kollade på Sons of anarchy sesong 2. Det är så bra så man kan inte få nog :P


Idag så var jag iväg en snabbis till thuns men hittade inget speciellt. Köpte lösnaglar och hudkräm. Men hittade en jacka som jag ska önska mig av Tobias när jag fyller år.




Love is the beauty of the soul.

Ryggvärken gick över sen tillslut. Men den jobbiga förkylningen sitter i fortfarande. Tänkte att jag skulle åka till affären en sväng och köpa hem alvedon och hostmedicin och någon chokladbit och sen lägga mig i soffan och kika på någon film och hoppas på att man blir frisk snart.

Har även gått in i v.35

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.



RSS 2.0